Нелепа трагедия на пътя почерни българско семейство в Атланта. На 15 април 2024 година българинът Димитър Угрин катастрофира с мотоциклет напът към дома си и загуби живота си.

По професия Угрин бе геодезист, работещ в района на Атланта. Обучението си е получил преди 30 години в УАСГ - София. Според негов цитат в SurveyorsWeek най-хубавото на тази професия е "когато минавам край място или път, който съм описал, и видя завършен резултат, че нещо е построено и изглежда добре".

Той оставя след себе си своята съпруга Деси и дъщеричката София. Сега Деси е сама и ще трябва да се справя не само със скръбта, но и с необходимостта да осигурява необходимото за дъщеря си.

За подпомагане на осиротялата семейство е отворен акаунт в gofumdme.

"В такива моменти разчитаме на силата на общността. Нека се обединим, за да почетем не само паметта на Димитър, но и да окажем подкрепа на Деси и София, като облекчим бремето, което те ще трябва да понесат през следващите седмици. Всички приходи ще отидат за Деси и София, за да им помогнат след тази огромна загуба", пишат организаторите на усилията за подпомагане на семейството на Угрин.