Зрелостник от гимназия в Чикаго е загинал в катастрофа в северните предградия дни преди абитуриентския си бал. Катастрофата е станала между два автомобила в блок 1 200 на "Ийст Лейк Авеню" малко след 23:00 ч. в неделя.

Според полицията 17-годишният Марко Никетич е шофирал мерцедес, който е бил ударен от мустанг, движещ се с висока скорост. Пътникът в колата на Никетич е бил тежко ранен и откаран в болница, съобщават от полицията.

Шофьорът на "Мустанг"-а е в болница с наранявания, които не са животозастрашаващи, според полицията. Другият пътник в колата е в болница в критично състояние.

Мерцедесът е бил почти разрязан наполовина, целият му багажник е бил откъснат и тази задна част се е приземила в съседен двор.

"Този човек летеше", каза съседът Денис Мълън, "Чух свистенето на колата, докато минаваше покрай улицата, и секунда по-късно чух големия удар."

Свидетел каза, че само няколко секунди преди катастрофата мустангът се е движел с поне 150 км/ч.

Жителите на тихия квартал казват, че катастрофата е звучала като експлозия.

Според приятели на Никетич той е бил ученик в гимназията Гленбруук Саут. Катастрофата е станала само няколко дни преди абитуриентския бал и седмици преди завършването на училище.