Непълнолетен и неправоспособен водач е опитал да осуети полицейска проверка във Велико Търново, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Вчера около 17,30 ч. в областния град екип на Пътна полиция е предприел проверка на мотоциклет, без поставена регистрационна табела. На водача на мотоциклета е било отправено разпореждане да спре, същият не изпълнил разпореждането и продължил движението си в посока ул. "Дълга лъка".

Предприето е преследване със включени светлинен и звуков сигнал, при което водачът на мотоциклета е опитал да изпревари отдясно полицейския автомобил, загубил е управление над него и се е ударил в предната част на патрулния автомобил и в предпазна, еластична ограда.

Пострадали няма. Установено е самоличността му - 17-годишен от Велико Търново, а зад него се е возело 18-годишно момче от Дебелец.

В хода на проверката е изяснено, че мотоциклетът имал издадена регистрационна табела, английски образец, която водачът свалил предния ден. Той е изпробван за употреба на алкохол, пробата е отрицателна. По случая е започнато досъдебно производство.