Истински спасител: Evo 3D

Освен всички плюсове, които вече знаем за смартфоните, има и една неподозирана тяхна способност. Те могат да спрат изстрелян срещу вас куршум и да ви спасят живота. Това е доказателство, че нашите мобилни устройства далеч не са изчерпали начините, с които могат да ни изненадат. Ето и списък на машинките спасители.

1. Evo 3D - едва ли, ако изпуснете вашия Evo 3D от 3 метра височина, той ще остане със здрав дисплей, но може да сте сигурни, че телефонът ще ви спаси живота, ако стрелят срещу вас. Вече са известни няколко истински примера в доказателство на това, че телефоните на HTC са изключително здрави. След опит за грабеж на бензиностанция във Флорида крадецът стрелял по един човек. Куршумът ударил мъжа в гърдите, но за щастие той бил само леко ранен, защото в горното джобче на якето си държал своя Evo 3D, който поел част от удара на куршума. Разбира се, човекът оцелял, но не и телефонът му. През 2011 г. пък след стрелба пред нощен клуб в Атланта Джон Гарбър оцелява, защото неговият HTC Evo спира куршума, летящ към него.

2. BlackBerry Curve - през 2010 година в САЩ нашумя друг интересен случай с млада жена, пожелала да остане анонимна. Тя била случайно простреляна в крака, но благодарение на това, че държала своя BlackBerry Curve в един от джобовете на панталона си, тя се разминала без сериозни травми.

3. Nokia 3310 - може би сте попадали на мемове в интернет, разказващи за легендарната издръжливост на Nokia 3310, но има две истории, които доказват, че всички телефони Nokia са достатъчно издръжливи, за да спрат (или поне да отклонят ) един куршум. Този телефон Nokia X2 е спрял куршум и очевидно е спасил нечий живот в Сирия. Това видео пък се опитва да ни убеди, че този човек от Йемен дължи живота си на телефона Nokia 5800 XpressMusic, който успял да отклони летящия към него куршум.

4. iPhone - разбира се, този списък няма да е пълен, ако не споменем и емблематичния смартфон на Apple. А случаи, в които тази джаджа спасява живот, не липсват. Във военен доклад от февруари 2012 година се казва, че iPhone спасил живота на войник в Ирак, като отклонил куршума, летящ към сърцето му. Естествено, войникът имал бронежилетка, която също изиграла своята роля, но куршумът се ударил именно в дисплея на смартфона, което също имало животоспасяващо действие.

5. Motorola Razr - през 2008 година милиони хора притежаваха Motorola Razr, но колко от тях могат да се похвалят, че телефонът им е спасил живота? Един градинар от Луизиана със сигурност може да го направи, тъй като, докато работел, един куршум го застигнал. Днес той можеше да не е сред живите, ако неговият Razr не беше поел удара. Когато човекът  изкарал телефона от джоба си, той се разпаднал на части. Важното обаче е, че човекът останал жив.