Товарен автомобил с турска регистрация е катастрофирал в района на 80-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София. Сигналът за инцидента е получен малко преди 8:30 часа тази сутрин, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Шофьорът, турски гражданин, е тестван с дрегер като пробата му е положителна - 1.79 промила концентрация на алкохол. Няма други участници в пътнотранспортното произшествие. Водачът не е сериозно пострадал. Задържан е за 24 часа. 

На мястото на катастрофата са изпратени екипи на сектор "Пътна полиция", зоналното жандармерийско управление в Пловдив, аварийно-спасителен екип на пожарната и линейка. Установено е, че тежкотоварният автомобил - влекач с полуремарке, се е преобърнал настрани.

Той е с турска регистрация и се е движил в скоростната лента.  Магистралата е проходима в участъка, движението се регулира от "Пътна полиция". Движението се извършва в две пътни ленти, но въпреки това водачите да шофират с повишено внимание и с по-ниска от допустимата скорост, посочи Стоянов. По-рано днес от АПИ съобщиха, че две катастрофи затрудняват движението на автомагистрала „Тракия“.