Мондиалът продължава да чупи рекорди в САЩ - и по телевизията, и онлайн. Това лято ще бъде запомнено като лятото на Световното първенство. Гледаемостта дори надмина финалите в НБА и плейофите в МЛБ (Мейджър бийг бейзбол). Плейофите в НБА бяха гледани от 15.5 млн зрители, а финалът от 18 млн. Плейофите в МЛБ през 2013 събраха средно 14. 9 млн зрители, а финалът беше наблюдаван от 19.2 млн. Като се вземе предвид и фактът, че финалите в НБА и МЛБ се изпъчваха в най-гледаното време, докато Мондиалът върви в ранните часове на деня, когато повечето хора са на работа, може да се каже, че това е уникално постижение.

24.7 млн - САЩ - Португалия,

21.5 млн - САЩ - Белгия,

16.9 млн - Мексико - Холандия,

15.8 млн - Гана - САЩ,

14.1 млн - Германия - САЩ и т.н.

Както се вижда от данните в таблицата, най-гледаните мачове в САЩ са, естествено, на националноя отбор на страната. Но средно 11.8 млн души са наблюдавали по телевизията и четвъртфинала между Бразилия и Колумбия. Това показва, че спортните фенове все още наблюдават първенството, въпреки, че САЩ изхвърчаха от него. 10.4 млн зрители са наблюдавали, например, Мексико - Холандия по една от испаноговорящите телевизии, което е най-гледаното телевизионно предаване на испански език в досегашната история на САЩ.

3.5 млн различни американски IP адреси са стартирали мача Белгия - САЩ, което е поредния рекорд, този път за най-много зрители, които следят спорт на живо в интернет. И отново срещата не бе в пиковите телевизионни часове. А са я наблюдавали 21.5 млн! Зрителската аудитория до момента на една от най-големите испаноговорящи телевизии в Щатите през цялото световно първенство е 74 млн. души. За сравнение - най-гледаният мач от МЛБ през 2014 е ,,Тексас рейджърс" срещу ,,ЛА ейнджълс" - 2.9 млн. зрители. А средната гледаемост на мачовете от груповата фаза на Мондиала е 3.5 млн зрители.