С настъпването на студените месеци и намаляването силата на слънчевите лъчи страда не само настроението, но и външният ни вид. Доказано е, че през зимата всеки човек изглежда с около 5 години по-възрастен. На какво се дължи това и как да го предотвратите? С падането на температурите много хора започват да изпитва дискомфорт като сухота на очите и напукване на устните. Гримът прави нещата още по-зле и е почти невъзможно да постигнете „сияйния вид“ на кожата, за който си мечтаете.

Суха кожа
Маскиратането на сухата белеща се кожа без блясък изобщо не е лесна задача дори за професионален гримьор, ето защо това е и първата причина, която ви кара да изглеждате по-стари. Горещите душове, които са особено предпочитани през студените месеци, също могат да влошат нещата и да раздразнят и изсушат допълнително кожата. Какво да правите? Вземайте само топъл душ, и то не по-дълъг от 10 минути. Използвайте също така продукти за лична хигиена без аромати – те са по-малко дразнещи и не изсушават кожа. Не забравяйте да поддържате оптимално ниво на влажност (от 30 до 50%) в стаята. Подхранвайте кожата на лицето и тялото, но не забравяйте, че през зимата кремът трябва да се поставя най-малко половин час преди излизане.
Слаба коса
Специалистите казват, че вредата, която нанася сухият въздух в стаята с климатик върху косата, може да се сравни с часове, прекарани под сешоара. Независимо дали това е истина или мит, факт е, че през зимата косата става суха, крехка и прическата бързо губи своя обем и свеж вид. За да подсилите косата си, сменете балсама, който използвате, с по-подхранващ за зимните месеци. Не забравяйте за продуктите за термозащита и не настройвайте стилизиращите  устройствата на прекалено висока температура, съветва сп. Rozali. Малък трик от стилистите: когато използвате крем за ръцете, минете с пръсти връхчетата на косата си, за да осигурите допълнително овлажняване, което е особено необходимо през зимата.
Торбички под очите
След многобройни изследвания и експерименти се доказва, че през зимата тъмните кръгове и торбички под очите стават много по-забележими. Това е последица от липсата на слънчева светлина, както и от изсветляването на кожата и липсата на тен, които правят несъвършенствата по кожата още по-забележими. Вероятно най-ефективният и същевременно труден за осъществяване съвет е да се наспите. Липсата на сън явно увеличава признаците на стареене. Наблюдавайте приема на сол и се опитайте да спите по гръб, за да предотвратите появата на торбички под очите. На сутринта студените компреси ще ви помогнат да се събудите, а качественият коректор ще прикрие дребните несъвършенства.
Дрехи в тъмни цветове
Колкото и да обичате черните дрехи, не позволявайте те да завладеят зимния ви гардероб. Тъмните дрехи акцентират върху всякакви петна и несъвършенства по лицето. Така бръчките стават по-забележими, а тъмните кръгове – още по-изразени. Повечето хора предпочитат да носят тъмните цветове през зимата. Ако и вие сте един от тях, то най-лесният начин да добавите малко цвят в тоалета си е да си купите шал в ярък нюанс, който не само ще освежи вида ви, но и ще подобри вашето настроение.