Бившият американски президент Доналд Тръмп трябва да даде клетвени показания следващата седмица по дело, имащо отношение към антиимигрантската му реторика, реши съдия от Бронкс.

Група протестиращи от мексикански произход твърдят, че са били нападнати по време на митинг пред Тръмп Тауър в Ню Йорк през септември 2015 заради коментарите на тогава претендента за президентския пост Тръмп, че мексиканските имигранти са престъпници и изнасилвачи.

Съдебният иск посочва за свидетели Тръмп, неговата кампания, бившия му началник на сигурността Кейт Шилър и други.

Доналд Дж. Тръмп да се яви за свидетелстване под клетва на 18 октомври 2021 г. в 10 сутринта или... в случай на заболяване или извънредна ситуация, на друга, взаимно съгласувана дата до 31 октомври 2021 година включително“ - постанови съдията Дорис Гонзалес.Бившият президент ще дава показания под клетва още веднъж до края на годината – като част от дело за клевета, заведено от бившата участничка в шоуто „Apprentice” Съмър Зервос, която твърди, че той той й е посегнал сексуално в Beverly Hills Hotel през 2007 година. Тръмп отрича това.Зервос смята, че Тръмп я е дискредитирал по време на кампанията си, като е казал, че тя лъже в твърденията си за посегателството.Тръмп отрича и твърденията на бившата колумнистка в „Elle” Ай Джийн Керъл, която също го съди за клевета, защото той я обвинил в лъжа относно изнасилване през 1990.