Тийнейджърът, който в сряда откри огън в училище в Арлингтън, Тексас, бе посрещнат у дома, сред като му платиха гаранцията от 75 000 долара. Две от неговите жертви – момче на 15 години и учител на 25 години – остават в болница.

18-годишният Тимъти Симпкинс ще отговаря по три обвинения в нападение със смъртоносно оръжие при утежняващи вината обстоятелства, но засега остава вън от затвора, тъй като някой е внесъл поне минималната необходима част от гаранцията, за да бъде стрелецът пуснат у дома.

В сряда Симпкин извади пистолет от раницата си и простреля 7-8 пъти 15-годишното момче, простреля учителя Калвин Петит в гръб и одраска с куршум тийнейджърка, преди да избяга от гимназия „Тимбървю“. Той бил ядосан от сбиване, в което по-малкото момче неколкократно го ударило с юмруци.

Симпкинс не е казал нищо при излизането се от ареста. Остава неясно защо му предявяват обвинения само в нападение с утежняващи вината обстоятелства, вместо в опит за убийство или друго по-сериозно обвинение, както и защо съдията е решил да му определи гаранция.

Часове след излизането му негов роднина обяви в социалните медии, че той вече си е в къщи, като го показаха как държи бебе, докато стои в кухнята и си приказва с роднините.

В същото време учителят Калвин Петит, който бе прострелян, докато се опитвал да спре сбиването, остава в болницата с куршум в рамото, който за малко е пропуснал аортата.

15-годишното момче, чието име не бе разгласено, остава в болницата в критично състояние.