Полицията е докладвала в прокуратурата случая с 19-годишния мъж, задържан след гонка и стрелба. Случаят е от 26 август и се разиграва в Ботевград. 

Полицаи стреляли

със стоп патрони по микробус, който не спрял за проверка. Патрулът преследвал превозното средство до гора, където то внезапно спряло, тръгнало назад и нарочно ударило колата на униформените. Преследването продължило пеша в гората, а нарушителят е задържан чак на следващия ден. Оказва се, че става въпрос за 19-годишен неправоспособен водач от с. Врачеш.

При преследването

няма пострадали, каза Мариола Маркова, говорител на ОДМВР-София.„Това преследване приключва с материални щети на служебния автомобил. Пострадал е и микробусът. Той е без спирачки, спукан картер и е неподвижен”, обясни Здравко Йотов, началник на районното управление в Ботевград.Мъжът вече веднъж е бил санкциониран за това, че кара без книжка.„Досъдебното е докладвано на дежурен прокурор. Връчено му е наказателно постановление по първото нарушение, съставен му е втори акт. Ако отново управлява в бъдеще, ще последват по-строги санкции”, заяви Здравко Йотов.