Най-успешният български културист Добри Делев се класира за втори път за най-престижното състезание "Мистър Олимпия" след като миналия уикенд спечели първо място на конкурса Europa Pro Charlotte 2016 в Шарлот, Северна Каролина.

Това ще е второто участие на Делев на "Мистър Олимпия". Той е и едниственият наш сънародник, допуснат до конкурса. "Доволен съм много от цялата 14-седчична подготовка, защото успях да я реализирам на 110%", казва Добри и признава, че за първи път от два месеца насам е успял да се наспи след триумфа си в Шарлот. "Радвам се много, че съдиите успяха да видят и оценят това, въпреки че не го направиха в Чикаго предишната седмица".

След няколко дни Делев се прибира отново в България и след кратка почивка започва да се подготвя за второто си явяване на "Мистър Олимпия". Той се надява този път да влезе в топ 6 в неговата категория след като миналата година остана на 16-о място, но според коментарите в социалните мрежи и специализираните сайтове той е трябвало да се класира по-напред.

32-годишният Добри Делев е от Димитровград, а професионално се занимава с фитнес и бодибилдинг от 12 години. Денят му преминава без време за почивка и със стриктен режим, който Добри желае да остане тайна. Интересен факт е, че въпреки многобройните си победи в чужбина и сега второ участие на най-престижния конкурс за бодибилдинг в света, Добри никога не е печелил голямо състезание в България.