Най-популярният български застрахователен агент в Атланта Пеньо Делчев се разделя с Allstate – компанията, на която беше представител повече от 21 години. „Новите условия на пазара и на компанията не ми даваха възможност вече да предоставя личното обслужване на всеки клиент така както аз искам“, обясни за BG VOICE г-н Делчев.

Пандемията и новите технологии засилиха използването на роботи и алгоритми за обслужване на клиентите в застрахователната индустрия и започнаха да изтласкват личното отношение и контактите между агента и клиента. Пред годините Пеньо Делчев си е изградил име на застраховател, когото клиентите познават лично и на когото могат да се обадят по всяко време на нужда.

Роденият в Пловдив Делчев идва със съпругата ти Василка в САЩ пред 1994 година като студен и учи финанси в University of Georgia в Атенс. След като се дипломира работи като финансов консултант и брокер, а през 2001 година купува малка застрахователна агенция. В следващите години развива агенцията и достига до над 3 000 клиенти.  Повечето българи в Атланта са били клиенти на Делчев и неговата агенция. През годините той е спонсорирал много от българските концерти, театри и събития в града.

В следващите месеци Делчев ще търси нови възможности, които да предложи на своите клиенти. „За мен е важно да мога лично да помогна на моите клиенти. Ако не мога – не им искам парите. Искам да могат да ми звъннат и аз да им помогна веднага – дали при инцидент или когато търсят най-добрите условия за застраховка“, казва Делчев. 

Пеньо Делчев е баща на дъщеря и син. От скоро е дядо на внуче на три години и половина и внучка на годинка и два месеца.