В мач от дивизия ,,Ред'' на Премиер сокър лийг за футболисти над 30-годишна възраст, игран в събота, българският ,,Балкан" гостува на полския ,,Тарновия".  До момента от 4 срещи българите нямаха победа, като в два от мачовете загубиха. ,,Балкан" започна добре и натискаше противника в собствената му половина. Добрата игра на българските момчета даде резултат, когато Тони Тодоров изведе ,,Балкан" напред в резултата. Няколко минути преди края на първото полувреме при една от редките контраатаки на ,,Тарновия" гостите изравниха след центриране отдясно.

В началото на второто полувреме ,,Балкан" отново натисна и реализира нов гол за 2:1. Голмайстор бе Димитър Дудин. След гола ,,Тарновия" се опита да върне мача и стигна до положение, в което напречната греда бе първи помощник на българския вратар. Така срещата се доближи и до най-спорното положение. Полски футболист напредна в наказателното поле на ,,Балкан", след което се строполи на терена. Съдията посочи бялата точка. Очевидното несправедливото решение вбеси българските момчета, които реагираха остро. Настана бъркотия, в която червен картон получи футболист на ,,Балкан", а след това и съдията прекрати мача заради непрестанните оспорвания на българите. След края на срещата всички на терена, дори и футболистите на ,,Тарновия", признаха, че дузпа не е имало.

Така резултатът остава 2:1 за ,,Балкан", но се очаква ръководителите на Премиер сокър лийг да вземат решение какъв ще бъде крайният резултат и дали ще бъде отсъдена служебна загуба на българите.

Ето и резултатите на всички български отбори, участници в местните лиги:

ФК ,,Миньор"-Чикаго - ,,Кънекшън"  1:1

,,Ред девилс" - ФК ,,Бодрост" 1:3

,,Арлингтън арсенал" - БСЦЦ - 3:2

ФК ,,Балкан 30+" - ФК ,,Тарновия" - прекратен (2:1)

,,Айтаска" - ,,Левски"-Чикаго 0:7

,,Ботев"-Чикаго - ,,Сейт Чарлз селтик блу 40 +" - отложен