Сенатор Джон Фетърман, който получи инсулт по време на предизборната си кампания миналата година, беше приет в болница, след като почувствал замайване, докато присъствал на събитие на демократите в Сената, съобщиха от кабинета му. Директорът по комуникациите на Фетърман, Джо Калвело, каза в изявление, публикувано в сряда вечерта: „Към края на  събитие в Сената днес, сенатор Джон Фетърман започна да се чувства замаян. Той си тръгна и се обади на служителите си, които го закараха до университетската болница "Джордж Вашингтон". Първоначалните тестове в болницата не показват доказателства за нов инсулт", съобщи още Калвело, но лекарите провеждат още тестове.

„Той е в добро настроение и разговаря с персонала и семейството си. Ще предоставим повече информация, когато я получим“, каза Калвело.

Фетърман се пребори за държаното от републиканците място в Сената на Пенсилвания

на междинните избори миналата година, победата му помогна да се гарантира, че демократите ще запазят контрола над горната камара на САЩ. Той получи инсулт през май миналата година, което повлия на способността му да говори и да обработва звука на речта на другите. Фетърман води активна кампания срещу републиканеца Мехмет Оз – известен лекар – голяма част от която беше доминирана от въпроси за здравето на опонента му. След неговия инсулт, по време на който Фетърман каза, че „почти умрял“, кампанията на Оз започна редица атаки, като се стигна дотам, че Рейчъл Трип от щаба на Републиканците в Пенсилвания го обвини, че може би не би получил инсулт, ако „някога е ял зеленчук в живота си”. След като водеше в социологическите проучвания през по-голямата част от годината, в последните седмици на кампанията популяеността на Фетърман за кратко спадна, след разочароващо представяне в дебата, което постави под въпрос способността му да управлява. По време на победната си реч през ноември демократът спомена инсулта и как той е оформил политическите му приоритети. „Здравеопазването е основно човешко право“, каза той. „Това спаси живота ми и всичко това трябва да е там за вас, когато имате нужда от него."