Четирима души пострадаха, след като маневриращ пътнически влак удари странично композиция на високоскоростните влакове на германските железници "Интерсити Експрес" (InterCityExpress). Това се случи на централната гара в разположения южно от Франкфурт град Вормс, предаде ДПА.

При сблъсъка един от 13-те вагона на високоскороснтната композиция, пътуваща от Мюнхен за Хамбург, дерайлирал. Няма тежко пострадали, но машинистът на пътническия влак, който е бил и единственият човек в него, е в шок.

В експреса "Интерсити" е имало 520 души. След сблъсъка човек от обслужващия персонал на експреса се оплакал от проблеми с кръвообращанието, а двама пътници изпитвали болка съответно в китката и врата, съобщи Федералният полицейски инспекторат в Кайзерслаутерн.

Според железниците пътниците са откарани с автобуси до Франкфурт. Причините и пълният размер на щетите тепърва ще се изясняват.

Злополуката се разследва от германската федерална полиция и от Федералната служба по въпросите на жп транспорта.

Движението на влакове по участъка от линията между централната гара на Вормс и летище Франкфурт беше временно спряно. Според говорител на железниците то се очаква да бъде възобновено днес.