Два самолета са се ударили на площадката за излитане на летище в щата Ню Джърси. Инцидентът станал в петък, когато крилото на Боинг 757, излитащ за Орландо, Флорида, е било ударено от това на Боинг 787. Единият самолет е бил спрян от излитане веднъж поради техническа неизправност. В другия е имало пътници.

Един от пасажерите дори успял да види момента, в който върха на крилото на самолета им било отчупено заради удара, съобщава CBSNEWS.

За щастие няма пострадали пътници.

Всички те били свалени, а два часа по-късно за тях бил осигурен друг полет. Инцидентът се разследва от Федералната авиационна администрация. Според информацията, Боинг-ът за Орландо е бил неподвижен, докато другият е бил местен към друг портал. Това е поредният от поредица скорошни инциденти на летищата в района на три щата от началото на годината. На 18 януари полет на JetBlue, подготвящ се за излитане на летище Кенеди, се удари в опашката на паркиран самолет JetBlue, докато се засилваше от портала. Не се съобщава за пострадали. Няколко дни по-рано катастрофа бе избегната на косъм на пистата на JFK, когато самолет на American Airlines пресече пътя на самолет Delta, който ускоряваше да излети.