Морган Спърлок, режисьорът и бивш водещ на поредица по Си Ен Ен, почина от усложнения от рак в четвъртък, съобщиха от семейството му. Неговият документален филм "Super Size Me" за McDonald's беше номиниран за "Оскар".

Спърлок си отиде завинаги на 53-годишна възраст в Ню Йорк, заобиколен от семейството и приятелите си, се казва в изявление на брат му.

"Беше тъжен ден, в който се сбогувахме с брат ми Морган", каза Крейг Спърлок, "Морган даде толкова много чрез своето изкуство, идеи и щедрост. Светът загуби един истински творчески гений и специален човек. Гордея се, че съм работил заедно с него."

Морган Спърлок

Режисьорската кариера на Спърлок е разнообразна и непредсказуема. Той е най-известен с филма "Super Size Me", който предизвика национален дебат, и то не без спорове, за връзката на Америка с бързото хранене. Филмът включваше експеримента му да консумира само храна от McDonald's в продължение на 30 дни през 2004 година. През това време той качи 10 килограма и почувства и други негативни ефекти върху здравето си. През 2017 г. той той продължение, отнасящо се за консумацията на пилешко месо - филмът "Super Size Me 2: Holy Chicken" излезе през 2019 г.

Спърлок също така направи сатиричен документален филм за издирването на Осама бин Ладен, режисира филм за концерт на One Direction и дори направи филм за Хоумър Симпсън и бейзбола.

В продължение на няколко години Спърлок бе водещ на популярната оригинална поредица на Си Ен Ен "Morgan Spurlock Inside Man".

Той е режисьор на 23 филма и продуцент на почти 70.