Измами с обещания за ремонти на покриви. Строители завличат хора с десетки хиляди левове. В град Игнатиево, община Аксаково, има хора, които живеят от рекет на невинни. Действат по следния начин – пускат се обяви за ремонти на покриви, когато ги потърсят бригада отива и разваля умишлено целия покрив.

Тогава започва същинския тормоз. Стига се и до сплашване, ако хората се възпротивят. NOVA разказва за историите на хора, които са били заплашвани и измамени с 42 000 хил. евро.

Георги Жеков, Димитър Димитров и Димитър Георгиев са от град Игнатиево, област Варна. Според полицията Жеков и Димитров изкарват хиляди левове от изнудване, прикрито от ремонти на покриви. Стандарта им на живот личи от палатите, в които живеят и луксозните коли, които карат. Параван за незаконните схеми са строителни фирми., регистрирани на тяхно име, уточняват от МВР.

„Къщата ще бъде запалена и ти ще изгориш. Ще кажем, че сме се мъчили да те теглим, обаче ти си саката и не можеш и си стара", това заявява бригадата пред Татяна Янчева от близко село. "Първо казват, лельо, няма да те излъжем, после заплашват, ако не вземат допълнително пари”, разказва тя.

Георги и баща му принуждават със заплахи Татяна и сина й да теглят кредит, за да допълнят сумата. 

Сигнал е подаден в прокуратурата и в момента се водят дела. „Има образувано досъдебно производство, по което са проведени редица оперативни издирвателно-процесуални действия”, заяви Живко Костадинов, началник на отдел „Криминална полиция” – Варна.