Руските отново атакуваха Харков, по-конкретно район с гъсто жилищно строителство, предаде украинската агенция УНИАН, позовавайки се на съобщение в Telegram началникът на регионалното военно управление на Харков Олег Синегубов. Отбелязва се, че руснаците са обстрелвали централната част на Харков.

"В резултат на обстрела на Шевченковския район на Харков е повредена 5-етажна сграда", каза Синегубов. 

Ранени са двама цивилни мъже на 40 и 20 години. Настанени са в болница. Информацията за последствията от нападението ще бъде актуализирана, допълни шефът на Областната държавна администрация.

В сряда врагът атакува няколко региона на Украйна наведнъж, продължи УНИАН. В град Днепър в резултат на удара има загинали и ранени, каза ръководителят на военната администрация Сергей Лисак.

Руски ракети удариха и град Николаев, съобщи шефът на местната военна Виталий Ким. По думите му пострадалите са петима, като на всички е оказана амбулаторна помощ.

Под вражески обстрел се оказва и Херсон. Окупаторите атакуват града с авиация около 14.30 часа. В район "Централен" са пострадали къщи и коли, избухнал е поне един пожар, има и пострадали.