Искаме справедливост, за това призоваха по Нова тв родителите на полицая Атанас Градев, който заедно с колегата му Йордан Илиев, бяха убити от автобус, пълен с мигранти, в Бургас през лятото на 2022 г. Утре започва делото в Бургаския окръжен съд срещу сириеца Омар Аднан, който шофирал автобуса. Първоначално, за да се размине с наказанието, той се представяше за 15-годишен. Оказа се, че лъже.  

Керана и Панайот Градеви разказаха през сълзи, че семейството им е разбито, здравето - също. 

"Информацията ми е това, което съм видял на клипа. Видях един летящ автобус", каза Панайот Градев.  Полицаите получили сигнала три минути преди инцидента, те не са знаели даже какво идва срещу тях, дали е автобус или бус. "Те са били обикновн патрул, не са били подготвени за такава дейност", каза Панайот Градев. 

Не мога да обвиня никого, дано има справедливост, призова Керана Градева. 

Припомняме, че на 25-и август миналата година автобус, превозващ 47 нелегални мигранти, помете полицейски автомобил, в който бяха двамата полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев. На 3-и ноември Демерджиев заяви, че действията на 16 служители са довели до инцидента.

Още тогава доклад посочи, че липсата на комуникация между отделните звена е довела до трагедията и 16 служители са отстранени за това. Част от тях се пенсионираха и напуснаха системата доброволно, други са обжалвали наказанията си и съдът ги е признал за невинни. На малка част делата все още са в съда