Италианската футболна легенда Роберто Баджо стана жертва на брутален и жесток грабеж в собствената си къща по време на мача от европейското между Италия и Испания. Баджо и семейството му са били ограбени, нападнати и затворени в дома си.

Баджо и членовете на семейството му, подобно на много други италианци, са гледали мача снощи, когато е извършен обирът. Съобщава се, че крадците са били петима и са вилнеели брутално в дома на Баджо, разположен в Алтавила Вичентина, Северна Италия, пише "24 часа".

Когато Баджо се опитал да окаже съпротива, един от грабителите го ударил силно с пистолет по главата. След това семейството било заключено в една от стаите в къщата, след което крадците вилнеели из дома и задигнали бижута, часовници и пари. Баджо, съпругата му Андреина и двамата им синове Матиа и Леонардо били безсилни да се противопоставят на бандитите.

Според италианските медии обирът е продължил около четиридесет минути. Вилата на семейство Баджо се намира в селски район. Къщата е заобиколена от фермата на Баджо и много зеленина и се намира далеч от центъра на селото. 

Когато Баджо и семейството му се уверили, че крадците са си тръгнали, бившият футболист разбил вратата на стаята и веднага се обадил в полицията. Баджо също бил откаран в болница, където получи няколко шева на челото.