Рики Мартин разказа подробно решението си да разкрие публично, че е гей и заяви, че баща му го е насърчил да го направи, противно на съветите от обкръжението му. Пуерториканският певец не за първи път говори открито, че е гей. В ранните си дни артистът се превърна в секс символ за жените, които слушаха музиката му и посещаваха концертите му, без да обръщат твърде много внимание на сексуалната му ориентация.

Всъщност имаше години, когато той криеше истината, защото се страхуваше, че обществото няма да го приеме и може да загуби връзка с хората, които слушат музиката му.

„Изхабих много енергия, опитвайки се да манипулирам сексуалността си“, каза звездата, цитиран от People.

По това време неговият екип от съветници го предупреждава за опасностите да разкрие себе си пред общество.

„Не го правете, това ще съсипе кариерата ви. Защо ви трябва това? Не е необходимо“, казвали съветниците на Мартин.

Той си спомня, че човекът, който му е дал смелост, е баща му Енрике Мартин Негрони. Това се случва, след като Мартин става баща чрез сурогатна майка, което доведе до раждането на неговите близнаци Валентино и Матео, които вече са на 15 години.

Баща му, психолог по професия, му помогнал да реши да предприеме тази стъпка, защото смятал, че синът му не може да се наслади на бащинството, докато живее в лъжа.

„Ще научиш ли децата си да лъжат? Трябва да бъдеш честен и открит", казал баща му.

Точно в този момент през 2019 г. певецът публикува писмото, в което казва истината.

„Писането на тези редове е подходът към моя вътрешен мир, жизненоважна част от моята еволюция. Днес приемам моята хомосексуалност като дар, даден ми от живота. Чувствам се благословен да бъда това, което съм“, подчерта той.