Абсолютен рекорд за София - властите арестуваха пиян шофьор с 5,11 промила алкохол в кръвта, съобщи bTV. Това се е случило в района на столичното Околовръстно.

33-годишният мъж е дал положителна проба и за канабис. Той е арестуван.

Междувременно пияна плевенчанка без книжка открадна кола, потроши няколко паркирани автомобила и си спретна гонка с полицията в града в нощта на понеделник срещу вторник. Накрая катастрофирала в една от патрулките. Последователката на Георги Семерджиев е задържана за 72 часа и обвинена в 3 престъпления. Всичко започнало в нощта срещу 11 юли. 28-годишната Габриела седнала да пие с приятели. Почерпила се обилно, а когато компанията останала без сили, младата дама взела ключа от колата на един от приятелите си, без да го пита. Дали е искала да се прибере, или да върти волана по улиците, не е ясно. Габриела отказва да дава обяснения по случая. След като запалила двигателя, дала газ по улиците на кв. “Сторгозия”. По пътя си ударила странично две коли. Будни плевенчани я забелязали и подали сигнал в полицията. Така към района, в който Габриела се правила на състезателка, се насочил патрул на 2-о районно управление на МВР в града.

Униформените опитали да я спрат с включени звукови и светлинни сигнализации. Тя обаче не се подчинила.

Вместо това натиснала газта и започнала гонка с полицаите по улиците на Плевен. Те извикали на помощ още два патрула. Габриела продължавала да бяга. Така се наложило уноформените да използват хитрост. Едната патрулка спряла да следва младата жена. Вместо това от другите 2 коли давали указания накъде се насочва жената. Така първият автомобил препречил пътя на Габриела на една от улиците. Вместо да спре, тя отново натиснала газта и се забила в патрулката. Полицаите били ранени, наложило се да ги прегледат. Въпреки това успели да задържат младата жена.