Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е проведена през вчерашния ден на територията на гр. Ракитово. Арестувани са трима местни жители, съпричастни към отглеждането и притежанието на марихуана.

Действията са реализирани от  служители на сектор ”Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

В рамките на акцията е предприето претърсване в къщата на единия от задържаните - 52-годишен мъж, където криминалистите открили добре оборудвана домашна наркооранжерия, изграден в няколко помещения.

Снабдени с необходимото електрозахранване и изградени системи за контрол на осветлението, температура и влажност, в тях се полагали грижи за общо 51 растения, засети в саксии и достигнали височина до 60 см. Иззети са общо 8.845 килограма зелена листна маса. При последвали процесуално-следствени действия в жилищата на другите двама мъже – на 25 и 36 години, униформените открили близо 205 грама зелена листна маса от глави и съцветия, която реагирала положително на марихуана.

Тримата жители на родопското градче са задържани за срок от 24 часа в ареста на РУ-Велинград. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.