Когато представяхте намеренията си, използвахте неведнъж футболна реторика - например, че това е "А отборът на България". В момента той по-скоро прилича на отбор "Ужас" от село Мърчаево или "Крила на съветите" от село Бяла река, заяви депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син.

 
По думите му ще има министър по ефективното управление. "Очевидно имате някаква идея, а тя за момента все едно остава скрита. Имате и вицепремиер по климатичната политика - това е все едно отбор "Крила на съветите" да си назначи треньор за световното по футбол. Може би трябваше да има нещо по-общо - вицепремиер за вселенското равновесие или вселенската материя", добави още Дилов. Той се обърна към лидера на левицата и кандидат за вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова и подчерта, че тя ще бъде натоварена с "много тежка отговорност" - да бъде съдник и контрольор сама на себе си. По думите му, БСП не се е справяла особено умело през годините. 
Той предупреди кандидата за министър-председател, че скоро ще се убеди, че последните 7 месеца не са били добро време за България и ще трябва да се справи с настоящата ситуация. "Ние ще се опитваме да не пречим, когато можем, ще се опитваме да помагаме, но съвсем скоро ще разберете, че този начин на сглобяване на кабинет може би не беше най-добрият", каза депутатът.