Иванка Ройдова - обвинената, че е планирала шест убийства - на брат си и неговите деца и внуци заради наследство от Америка, е на свобода срещу

7000 лева парична гаранция.

Прокуратурата нямала доказателства да е подготвяла убийства. Това реши апелативният съд в Пловдив миналия петък.

"В СРС-тата няма никакви думи за убийство, а става въпрос за изрязване на тумор", обяви адвокатът на Иванка - Йордан Давчев. Той не разкри какво значи това. Според източници на столичен сайт обаче е ставало въпрос за разговор с ветеринар за операция на кучето на обвиняемата.

В пловдивския апелативен съд прокуратурата приложи протокол от разпит на свидетел. "Това доказва, че има наличие и стремеж за наемане на лица от криминалния контингент, които да извършат екзекуцията", посочи прокурор Андрей Атанасов. Той се позова на две разпечатки от разговори на 66-годишната жена с агент под прикритие, където тя създавала организация за осъществяване на престъпните си намерения.

"Напоследък правосъдието се превръща в медийно, а не в законово. Мерките се вземат след бурен медиен шум и съдът се съобразява с общественото недоволство", посочи адвокат Йордан Давчев.

 "Гледачката на баща ми има достатъчно средства и ресурси, за да организира акцията срещу мен в България. Целта явно е била да бъдем спрени да не си търсим наследството в САЩ", заяви пред Нова телевизия обвинената.

Завещанието на баща ни е било унищожено и подменено с ново, което е в полза на гледачката му, обясни Иванка. Новият документ бил изготвен през ноември 2011 г., когато българинът милионер, живеещ във Флорида, вече е бил с напреднал стадий на алцхаймер и е имал халюцинации. Отделните страници на документа били подписани само с инициали, твърди Иванка Ройдова. Баща й не бил на себе си и не знаел къде се намира, вече бил забравил дори и английски.

BG VOICE разполага с тези завещания и писа за тях още през миналата седмица.

Иванка разказа пред камерата, че с брат й и сестра й вече водили дело за попечителството на баща й срещу гледачката му във Флорида, но го загубили.

Всичко може да бъде купено с пари, дори властите в САЩ и в България, заяви Иванка Ройдова. Тя смята, че няма какво да доказва пред властите, тъй като е невинна. След освобождаването си тя още не се била чула с брат си. Повтори обаче за пореден път, че е в много добри отношения с него.