Над 200 транспортни компании, застрахователи и консултантски фирми ще участват на първата конференция на транспортния бизнес Leaders Logistics Conference на 16 май в Чикаго. Организатори са застрахователната компания Colonial Insurance и FreightStar Expedited.

Поканени са собствениците на транспортни фирми с поне 40 камиона от Централните и Източните Щати, независимо от каква националност са. „Мисля, че е крайно време българският бизнес да започне да търси по-близки контакти със заобикалящата ни среда – колеги от същия бранш от други общности и американски бизнеси, с които да се осъществят нови партньорства, от чийто опит може да се поучим и да обменим идеи, особено в този труден момент за бизнеса“, коментира президентът на Colonial Insurance Тео Балев.

"С тази конференция се надяваме да постигнем повече сплотеност в нашата общност в транспортната и логистична индустрия, да обменим повече идеи и опит, особено в този труден момент от бизнеса", казва Георги Христов, директор операции във FreightStar и партньор в Colonial Inusrance. Според Живко Хаджиев, също партньор в Colonial Insurance, сближаването на контактите и повече съвместна работа ще направят оцеляването на транспортните компании в този сложен момент за бизнеса.

Компанията специализира в застраховки на транспортни компании и именно обратната връзка, която Балев получава от клиентите си, му дава идеята за тази конференция. Тя ще се проведе в Hilton Chicago/Oak Brook Hills Resort & Conference Center, а участието е безплатно. Регистрацията е безплатна онлайн на www.logistics2024.com.

„Това събитие ще събере водещи експерти от индустрията и ще предостави идеите и новите тенденции, ще е отлична възможност за

създаване на нови и полезни връзки

в тази индустрия, които са необходими за успех в днешния предизвикателен логистичен пейзаж“, коментира Балев.

Тео Балев смята, че е време българският транспортен бизнес да излезе от пределите на нашата общност

Експерти и гости ще дискутират горещи теми от транспортния бизнес в 5 панела – застраховане на камионния парк, отношенията между брокери и превозвачи и нови тенденции в бизнес отношенията, промените в модела „независим контрактор – служител“, как да се борим с измамниците в компаниите-репатраци и по-добро разбиране на процеса със застрахователни искове – от началото до края.

Повече от 10 експерти ще представят най-новата информация и последни тенденции и ще отговарят на въпроси на участниците в конференцията. Презентация ще направят от Indiana Economic Development Corporation с възможности за развитие на бизнеса там и спестяване от данъци и други разходи. Гост ще бъде и Антъни Фераро – регионален директор на

офиса на сенатор Майк Браун

– който вероятно ще е новият губернатор на щата Индиана след изборите през ноември. Семейството на Браун притежава една от големите логистични компании в Централните Щати Meyer distributing. Очаква се техен представител също да участва в конференцията.

Домакините са осигурили закуска, обяд и вечерен коктейл с DJ, за да бъде събитието отлична възможност за създаването на нови контакти и обмяна на идеи. „Надяваме се да видим големите български компании на конференцията, които да представят своите успехи заедно с колегите от транспортния бизнес от региона и да обменим опит с тях и водещите експерти, които сме поканили“, казва Тео Балев За всички, които искат да участват – участието в конференцията е безплатно, а регистрацията се прави онлайн на www.logistics2024.com.