Демонстранти блокираха улици в центъра на Чикаго в сряда вечерта, когато президентът Джо Байдън пристигна в града за поредното събиране на средства за кампанията. Около 17:00 ч. протестиращите се събраха в района на улиците "Монро" и "Стейт" в квартала, протестирайки срещу посещението на президента.

Той е на благотворителен семинар наблизо в хотел Palmer House Hilton. В 18:00 ч. имаше кордон от полицаи, които блокираха достъпа на протестиращите до входа.

Пропалестинските демонстранти критикуват подкрепата на президента за Израел, особено в този момент, когато вероятно предстои израелско нахлуване в Рафах. Те спряха, след като преминаваха през центъра на града, блокирайки движението и разпространявайки посланието си с високоговорители. Първоначално се събраха на митинг в близост до "Мичиган Авеню" и "Айда Б. Уелс Драйв".

Президентът Байдън пристигна в Чикаго малко след 15:30 ч., слизайки от Air Force One на летище "О'Хеър". Оттам той се отправи с хеликоптер към район близо до "Солджър Фийлд", а след това с кортеж се отправи към квартала "Лууп", където пристигна за събирането на средства около 16:30 ч.

Полицията е затворила улиците около Palmer House, а в квартала "Лууп" има много сериозно полицейско присъствие. Протестиращите не могат да се приближат повече до президента, но се надяват посланието им да бъде чуто в хотела.