Жители на община Николаево излязоха на мирен протест непосредствено преди полагането на клетва на новоизбрания кмет и общински съветници. Причината е отправена обидна реплика от един от общинските съветници на етническа основа във видео, публикувано в социалните мрежи.

Протестиращите настояват за извинение и за оставка на въпросния общински съветник и излязоха с лозунги "Не на расизма", "Заедността е нашата сила" и "Не на купения вот". Не сме против кмета, ще помагаме с каквото можем, ако бъде поискана нашата помощ, но настояваме за оставката на човека, отправил обида към цял етнос, каза пред журналисти Щилиян Велинов, кандидата за кмет на община Николаево от политическа партия "Движение за права и свободи", който изгуби изборите на втори тур срещу кандидата на местната коалиция "БСП за България" Константин Костов. Велинов каза още, че е внесено искане за касиране на изборните резултати.

По думите му, ако не бъде подадена оставка, ще бъде подадена жалба в Комисията по защита от дискриминация и в Европейския парламент, предаде БТА.