Руската пропагандистка Маргарита Симонян обяви кога руският лидер Владимир Путин ще премине към „прекратяване на огъня“ с Украйна, предаде украинската агенция УНИАН. Журналистката изброи основните тези на Кремъл, че Русия сама ще реши кога и при какви условия да сключи мир. Дори тайландски гей трансджендър няма да повлияе на независимостта на плановете на Путин, каза Симонян по RosTV.

В този контекст тя коментира дали Русия може да промени своя „военен” курс, ако президентът на САЩ бъде преизбран през 2024 г.

"Е, каква глупост! Путин не се интересува от отстъпки не защото ще дойде Тръмп, или Вася Пупкин, или Роман Бабаян ще стане президент на Съединените щати... Това изобщо няма нищо общо с това! Путин няма да направи никакви изобщо отстъпки!“, циира е УНИАН.

Тя уточни Путин ще бъде готов за „прекратяване на огъня“ само, когато Русия гарантира сигурността на своите граници, а Русия сама ще реши къде свършват тези граници. "Точка! А кой ще бъде в Белия дом в този момент, дори и да е еднокрак тайландски гей трансджендър, изобщо не ни интересува", надменно рекла Симонян.