Чикагски полицай е бил прострелян и убит в Саутуест Сайд в сряда следобед, съобщиха служители на пожарната, цитирани от abc7chicago.com.

Стрелбата е станала малко преди 17 часа. близо до 52-ра улица и Сполдинг. Загиналият служител на закона е отишъл по сигнал за домашна разправия и човек с огнестрелно оръжие на този адрес, съобщи полицейският началник на Чикаго в оставка Дейвид Браун.

Когато полицаят дошъл, заварил заподозрения да преследва жена по улицата. Той го последвал на свой ред и двамата си разменили изстрели от близка дистанция.

Представители на Чикагската пожарна казаха, че полицаят е бил откаран в болница "Маунт Синай" в тежко състояние. Според източници на abc7chicago.com той е бил прострелян в лицето и крака. Починал е в болницата. За него не са публикувани подробности, освен че е бил от 5 години на служба.

Заподозреният - младеж на 18 години - също е прострелян опасно, в главата. Той е в болница в критично състояние. По думите на Браун стрелецът няма предишни криминални прояви.

Край болницата "Маунт Синай" все още има засилено полицейско присъствие.

Насилието с огнестрелно оръжие продължава да е един от най-наболелите проблеми на Чикаго, въпреки че в последно време отбеляза известен спад. Това обаче не бе достатъчно да запази поста на полицейския началник Дейвид Браун, който имаше подкрепата на кметицата Лори Лайтфут, но не и на повечето от другите кандидати за кмет. 

Началникът на полицията в Чикаго Дейвид Браун

Началникът на полицията в Чикаго Дейвид Браун
Източник Reuters

Лайтфут загуби изборите за втори мандат във вторник и в сряда съобщи, че Браун я е информирал, че подава оставка от 16 март. 63-годишнияг офицер бе на най-високия пост в чикагската полиция от април 2020 година.