Погребалният венец на кралица Елизабет II съдържа поклон към нейния покоен съпруг принц Филип, съобщават от insider.com.

Погребението на кралица Елизабет II

се състои в Уестминстърското абатство в Лондон.Според официалния акаунт на кралското семейство в Twitter, венецът, поставен върху ковчега на монарха, отдава почит на покойния „По молба на краля венецът съдържа листа от розмарин, английски дъб и мирта (присъстващо в сватбения букет на кралицата) и цветя в нюанси на злато, розово и наситено бордо, с нотки на бяло, изрязани от градините на Кралските резиденции“, написа говорител на кралското семейство в Twitter.

Това е различен букет от този,

поставен върху ковчега на Нейно Величество по време на процесиите миналата седмица. Предишният венец беше съставен от далии, флокс, бял пирен, борова ела и сладък грах от замъка Балморал, шотландската лятна къща на кралицата. Растението сладкък грах е не само едно от любимите цветя на кралицата, но също така е намигване към покойния и съпруг принц Филип.Когато Филип почина през април 2021 г. на 99-годишна възраст,  монархът сама е избрала цветята за погребалния му венец. Съобщава се, че венецът съдържал бели лилии, бели рози, бяла фрезия, бяло восъчно цвете, жасмин и бял сладък грах.