Ники Илиев по време на снимките

Яна Маринова три месеца тренирала танци на пилон, а Любомир Ковачев се пържил на плажа за тен и правил плочки във фитнеса до откат, за да е автентичен като спасител. Саня Борисова пък зубрила италиански като истинска отличничка. Всичко това е заради новия филм на Ники Илиев ,,Живи легенди", в който една от главните роли изпълнява самият Микеле Плачидо. Този път обаче звездата от Ботуша не е борец срещу мафията, а ексцентричен художник, който живее в Монако и случайно се запознава с дъщеря си - Саня Борисова. В ролята на неговата любима пък е Анна-Мария Гюзелева.

,,Всеки човек може да бъде жива легенда сред приятелите си. Сюжетът разказва за хората от една компания, които били много близки някога. Те се срещат отново след години, за да се върнат към спомените и мечтите си. Повечето от тях не са могли да осъществят като млади", разказа Ники Илиев, режисьор и продуцент на лентата, заредена с комични, приключенски и стресови сцени. Като например шамара, който Саня отвъртяла на Ники. ,,Когато е стресирана, героинята й започва да раздава плесници. Естествено другите по-леко ги докосна, но на мен ми отнесе главата", разказва съпругът на актрисата.

В кожата на един от централните юнаци влиза Орлин Павлов. ,,Моят Павел е тридесет и няколко годишен, работещ на висок пост в елитна банка. Един ден претърпява инцидент и изпада в кома. Когато се събужда, се оказва, че има частична амнезия и не си спомня нищо след абитуриентския си бал. Хората, които той чувства като най-близки в момента, са бившите му съученици. Той решава да се върне в родния си град, за да ги открие. Пристигайки там, установява, че те отдавна са поели в различни посоки, прекъснали са връзката помежду си и за най-голямо негово учудване са направили редица компромиси със себе си. С детския си начин на мислене Павел решава да ги върне към тийнейджърските им години, като ги забърква в поредица от щуротии. Така животът им се преобръща по неочакван дори и за него начин", разказва актьорът певец.

В останалите роли са Стефан Щерев, Георги Кадурин, Димо Алексиев, Калоян Митев. Продукцията струва 400,000 лева, които нямат нищо общо с държавния бюджет. Премиерата се очаква през февруари около Свети Валентин. Любопитна подробност е, че трейлърът на ,,Живи легенди" участва в международен конкурс в жанра в Лос Анджелис, чийто победител ще бъде излъчен през декември. Чудесната песен към него е дело на малкия син на Румен Бояджиев - Борислав, а текстът е на Даниела Кузманова. ,,Съвсем случайно разбрах за този конкурс и изпратих трейлъра", обяснява Ники.