Най-старият български футболен клуб в ,,опън" дивизията ,,Пирин"-Чикаго стартира годината с рекорд и купа. За първи път в своята петгодишна история ,,зелено-белите" изиграха традициония коледен турнир без загуба. Състезанието се проведе в рамките на ноември и декември, като финалът за купата се изигра в първата неделя от новата година на 5 януари в зала YMCA в Дес Плейнс. Българите победиха с 4:2 цветнокожите футболисти на ,,Джабат". Две попадения за ,,Пирин" вкара Стоян Трендафилов, а по веднъж се разписаха съименикът му Стоян Стойчев и натурализираният Юсеф Олифак-Рабех. Поради отсъствието на титулярния страж Христо Христов пиринската врата опази Андон Ценов. След като вдигна купата, ветеранът Йордан Ничев обеща да я занесе в новооткрития магазин ,,Сердика" на 25-о авеню, зад кафе ,,Мираж", за да й се радват всички.
На полуфинала ,,зелените" победиха с 8:4 новия български тим ,,Блек Рам". В другия полуфинал ,,Джабат" се наложи с 3:2 над ,,Арго Иншуранс". В турнира участваха десет отбора, между които ,BSCC, ,,Бодрост", два мексикански и един американски.
,,Във всеки мач имаше интрига, доста нови отбори се появиха на хоризонта. Най-оспорваните ни мачове бяха срещу цветнокожите футболисти от ,,Джабат", както и с ,,Блек Рам" и ,,Арго". Добре започнахме годината, дaнo така и да я завършим", сподели развълнувано капитанът на ,,Пирин"-Чикаго Алекс Карабелски.