Под наблюдение на Районна прокуратура-Благоевград се води разследване за извършено престъпление по чл. 343 б, ал. 1 от НК с обвиняемия Ш.О. (на 33 години). Установено е, че на 27.01.2023 г. Ш.О. употребил значително количество алкохол и въпреки това предприел управление на лек автомобил, м. „Алфа Ромео“, като се движел по ул. „Бреза“ в гр. Благоевград, съобщават от прокуратурата. Водачът бил спрян от полицейски служители и тестван за алкохол, при което техническото средство отчело 1.74 промила алкохол.

Мъжът отказал да предостави кръвна проба. За извършеното от него деяние Ш.О. е бил привлечен към наказателна отговорност и задържан за срок до 72 часа. От доказателствата по делото се установява, че обвиняемият е осъждан 13 пъти за различни видове престъпления, като 6 от тях са престъпления против транспорта.

Той е неправоспособен водач на моторно превозно средство.

Районна прокуратура–Благоевград внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ш.О. Съдът го остави без уважение, като му наложи мярка за неотклонение „домашен арест“ с електронно наблюдение. Работата по образуваното досъдебно производство продължава и към момента.