Петима полицаи са мъртви, а най-малко 7 други ранени след многобройни изстрели по време на демонстрация в центъра на Далас, Тексас. Според властите снайперисти са стреляли с автомотично оръжие докато шествието е било на път към Дейли Плаза.

По-късно един от нападателите бил убит от полицейски робот с експлозиви. Преди това силите на реда преговаряли с него, докато той се бил барикадирал в гараж и стрелял срещу униформени. Твърдял, че е поставил бомби - едната в гаража, а другата - в центъра на града. Търсенето на взривни устройства продължи с часове.

Трима души са арестувани – една жена и двама мъже, облечени с камуфлажни дрехи. Предполага се, че задържаните и барикадиралият се са свързани. Арестуваните обаче не съдействат на полицията.

Трима полицаи са убити на място, а двама по-късно в болницата. Трима от ранените полицаи са в критично състояние. 

По-рано хората в Далас излязоха на протест след като бели полицаи застреляха двама чернокожи мъже - един в Минеаполис и един в Батън Руж.

Координирата атака срещу полицаите в Далас обаче говори за добра предварителна подготовка и властите не изключват нито една версия, включително и тероризъм. "Ние разглеждаме всеки мотив - как това се е случило, защо се е случило. Но чакаме арестуваните да се пречупят и да ни кажат какво са правили.", каза още Браун.