Район с разхвърляни отломки е открит в Южна Каролина по време на издирването на изтребител F-35, който е изчезнал след вероятна злополука в неделя, съобщиха военни служители в изявление в понеделник вечерта. Според длъжностните лица отломките са открити в окръг Уилямсбърг, на около два часа североизточно от базата Чарлстън на ВВС, която сега предава командването на морската пехота.

Пилотът на самолета е "катапултирал безопасно" по време на инцидента, съобщиха по-рано властите. Говорител на морската пехота каза в изявление в неделя, че "в момента все още събираме повече информация и оценяваме ситуацията. Злополуката ще бъде разследвана. 

"Не сме в състояние да предоставим допълнителни подробности, за да запазим целостта на процеса на разследване“, казаха служители в изявлението в понеделник, "Бихме искали да благодарим на всички наши партньори в мисията, както и на местните, окръжните и държавните власти, за тяхната отдаденост и подкрепа по време на търсенето и докато преминаваме към фазата на прибиране на отломките."

По-рано в понеделник изпълняващият длъжността комендант на Корпуса на морската пехота Ерик Смит издаде нареждане за двудневна пауза, фокусирана върху безопасността и процедурите, която трябва да се проведе в даден момент тази седмица за всички авиационни части както в, така и извън Съединените щати, каза говорител пред Ей Би Си Нюз.

Макари и да подчерта, че има пълно доверие в авиационните части, Смит добави, че смята, че това е "правилното и разумно" нещо, което трябва да се направи предвид както този инцидент, така и друг скорошен инцидент в Австралия.