Какъв прекрасен пред- и следновогодишен сюжет от любимите ни герои в партията корпорация ДПС. Първо Доган пийна, послуша Галена, след което тегли една на неговото mini-me Лютви Местан и само след броени часове той беше превърнат в "предател", "изменник" (по медиите на Пеевски) и бивш председател и член на ДПС (след събрание на партията в Сараите). Местан пък тръгна да търси закрила в турското посолство. Премиерът и президентът на южната съседка опитали да окажат натиск на Бойко Борисов, но по неговите думи той се държал мъжката и отказал да се меси. От думите на всички тези хора стана ясно едно - битката в ДПС всъщност е проекция на опитите на Русия (чрез Доган) и Турция (чрез Местан) да контролират политическите и икономическите процеси в България. И ако за секунда ви хрумне, че има по-прав или добър в тази ситуация, объркали сте се. Играта по емоциите на българина с антитурските му настроения заради робството, което отдавна е в историята, не превръща другата страна  в добрата. Русия никога не е имала, още по-малкото по времето на Путин, интересите на България присърце. И това ясно пролича само преди дни, когато "Газпром" реши да спре газоподаването за "Овергаз" в България (която е дъщерна компания на "Газпром"). Новината обаче дойде от руското външно министерство, което веднага подсказва, че не става въпрос за икономически отношения, а нещо друго.

Цялата тази газова драма в новогодишната нощ и отново самоизкаралият се за герой премиер Борисов, изглежда, има за цел един финал - руските интереси да намерят по-послушни свои представители в България. И евентуално "Овергаз" да попадне в ръцете на ня#КОЙ по-удобен, който ще прокарва линията на Москва. България все още разчита 100% на руски газ и това я прави невероятно зависима.

И като стана въпрос за #КОЙ, младият успял мъж Делян Пеевски успя да стане съсобственик във веригата магазини "Техномаркет"  и още четири чуждестранни фирми.  Това, след като през 2015-а той и/или майка му Ирена Кръстева придобиха съвсем официално медии, "Булгартабак",  завод "Юрий Гагарин" и др. 

Толкова много събития за толкова малко работни дни през последните празнични седмици! Изглежда и новата година започва, както свърши старата. Въпросът е #ДОКОГА? Дано това да е последната година на несвършващото българско търпение.

А за всички вас и вашите семейства - нека бъде здрава, мирна и благополучна!

 

Приятен уикенд,