Сара Касадос е шофирала червения пикап, който се врязва в колата на българката

Две години след трагичната катастрофа, в която загина българската лекарка Теодора Константинова, съдебните заседатели оправдаха обвинената за инцидента по най-тежките обвинения. Жури в Ню Мексико намери 29-годишната Сара Касадос за виновна, но по две от по-леките обвинения - за безотговорно шофиране и за напускане мястото на инцидента.

През януари 2016 г. 51-годишната Теодора Константинова умира, след като в нейната кола се врязва пикап, управляван от Сара Касадос. Адвокатът на Касадос заяви в съда, че клиентката му е "облекчена от присъдата, въпреки че се чувства ужасно за семейството на Константинова". Обяснението на инцидента, което защитата представи, е, че жената е получила паническа атака.

Синът на покойната д-р Теодора Константинова, Никифор, обаче не сдържа разочарованието си в съда. "Отвратително е как някой може да се измъкне от подобна постъпка. Аз загубих майка си. Баба ми беше тук, когато майка ми почина. Тя загуби дъщеря си", каза той.

Константинова издъхва в болницата часове след инцидента през 2016-а. Оттогава семейството на българката се надяваше на някакво възмездие. Ако беше призната за виновна за причиняване на смърт, Касадос щеше да прекара в затвора няколко години. Съдебните заседатели явно са повярвали на тезата на защитата, че Касадос e получила пристъп на паникатака, която довела до катастрофата. След инцидента полицията открива Касадос на пода на близка клиника, размахвайки крака и ръце и крещейки: "Адът дойде!" Полицаите не са установили дали жената е била под влиянието на алкохол или наркотици.

Доктор Теодора Константинова беше специалист по вътрешни болести и доцент в Университета на Ню Мексико. Тя е завършила Медицинския университет в София. Синът й Никифор също учи медицина.