Властите в окръг Кук обявиха, че закриват три центъра за масова ваксинация срещу коронавируса – Тинли Парк, Ривър Гроув и Саут Холънд.

Окръгът продължава да поддържа центровете вън Форест Парк, Дес Плейнс и Матисън. Управата обясни, че ще преразпредели ресурсите за разпростиране на ваксинациите към 32 общини, определени като приоритетни зони.От критична важност е да срещаме хората там, където те са, било географски, било психологически, и да ги ваксинираме“ - каза Тони Прикуинкъл, президент на Board of Commissioners на окръг Кук (управителния и законодателен орган на окръга).

По думите му това означава да се навлезе в общностите и да се работи с обществените организации, за да се подсигури достъпът до ваксина за всеки и да се правят разяснение по темите, които карат хората да се колебаят.

Центровете в Тинли Парк, Ривър Гроув и Саут Холънд са приложили общо 267 000 дози ваксини. Здравната администрация в окръг Кук е поставила общо 800 000 дози в своите центрове.Съобщението идва заедно със затварянето на ваксинационния център без записване в United Center, като възможността за ваксинация от колата остава до 24 юни.