Пътниците на круизния кораб Spirit of Adventure на Saga Cruises изживяха истински ужас, след като попаднаха в буря през уикенда. Около 100 от около 1000 гости на борда са получили различнин наранявания, след като системата за безопасност на задвижването на кораба се активирана при пресичане на Бискайския залив в събота, което накара кораба да се отклони наляво и да спре.

Районът, разположен край бреговете на Франция и Испания, е известен с бурните си води.

„Корабът остана в безопасност през цялото време, но поради въздействието на бурята някои гости получиха наранявания“, каза говорител на Saga Cruises в изявление по имейл. „На всички беше оказана незабавна медицинска помощ от  медицинския персонал на борда.“

Плавателният съд остана закотвен, за да изчака подобряване на условията.

 „Беше доста плашещо“, каза пасажерът Ян Бендал пред BBC. „Не съм човек, който лесно се плаши... но беше доста драматично.“

Повечето от

нараняванията на пострадалите са леки

но петима души са по-тежко ранени и се нуждаят от лечение в медицинския стационар на борда на кораба. 

Плавателният съд приключваше двуседмичен круиз от Портсмут, Англия, до Канарските острови, който отпътува на 24 октомври.

„Въпреки че времето очевидно е извън нашия контрол, искаме да поднесем нашите искрени извинения на всички засегнати, които вече са се завърнали безопасно в домовете си“, добави говорителят.

Компанията засега не е съобщила, дали гостите й ще бъдат компенсирани за преживяното.

Инцидентът се случи няколко месеца, след като кораб на круизната линия Carnival беше разтърсен по подобен начин от лошо време на връщане към САЩ по време на круиз по Бахамите през май.