Новоизбраният в сряда президент на църквата "Св. Иван Рилски" е Джордж (Георги) Флеминг има предишен арест и обвинения, че е практикувал медицина без лиценз. Пред съда той се е признал за виновен. Изглежда, че колегите му в борда не знаят тези подробности от неговото минало, а  BG VOICE първи съобщи, че именно Флеминг ще бъде избран за президент. Негов заместник ще е Боян Петров.

През 2011 година полицията в чикагското предградие Нийл разследва Флеминг, след като българин се обадил и се оплакал, че бил прегледан от „фалшив" лекар - също българин, който му направил акупунктура с „клечки за зъби", дал му хапчета с изтекъл срок на годност и му поискал 200 долара за това.

Мъжът потърсил д-р Георги Флеминг, след като видял негова реклама във в. „България". На 23 април 2011 г. той отишъл на преглед в кабинета на лекаря на Golf Road. Според полицията в Нийл сградата била затворена по това време и нямало други лекари или служители освен Флеминг, който бил облечен в бяла лекарска престилка.

Пред BG VOICE тогава той твърди, че взема пациенти след 5 pm, тъй като нямал много клиенти и  вечерите са по-удобни за тях. Д-р Флеминг каза, че се занимава с източна медицина от близо две десетилетия и е завършил тази специалност в Midwest College. Тази година е положил 18 часа опреснителни курсове.

Според оплакването в полицията лекарят направил преглед и поставил „клечки за зъби" на гърдите на пациента. Той му дал и бутилка "Prosperous Farmer Dietary Supplements", която обаче била с изтекъл срок на годност през февруари 2002 г.

Д-р Флеминг казва, че използва малки супертънки дезинфекцирани игли за еднократна употреба, а не клечки за зъби. "Откъде му е дошло на акъла, не мога да кажа", чуди се лекарят. Пациентът не дал бутилката с хапчета обратно на доктора, за да може той да се увери, че е с изтекъл срок на годност.

На 30 април българинът се върнал лично в кабинета, но този път със сина си. Според тях, когато ги видял, докторът побягнал и заключил вратата. Но Флеминг твърди, че те са го заплашвали и понеже нямало други хора в сградата, той заключил от страх да не изпотрошат кабинетите на другите лекари. „Те бяха двама души, заплашваха ме, мен ме достраша, обяснява Георги Флеминг. - Аз мисля, че искат да направят някой лев. Не съм ги виждал никога през живота си тези хора и не съм им направил нищо лошо", твърди лекарят.