Израелският премиер Бенямин Нетаняху изрази днес съжаление за убийството на седем хуманитарни работници от хуманитарната организация "Уърлд сентрал кичън" (Световна централна кухня) при израелски удар в Газа, определяйки инцидента като трагичен и непреднамерен, предаде Ройтерс.

"Подобни неща стават по време на война. Ще разследваме случая в контакт в държавите, от които са жертвите, и ще направим всичко по силите си, за да гарантираме, че това няма да се повтори", каза във видеообръщение Нетаняху.

Междувременно израелският преговорящ екип ще се върне днес от Кайро, след като на разговорите в египетската столица беше изработено ново проектопредложение за спиране на огъня в Газа и освобождаване на заложниците, заяви канцеларията на израелския премиер.

"В рамките на преговорите с любезното посредничество на Египет посредниците формулираха осъвременено предложение, което да бъде предадено на "Хамас"", се посочва в изявлението на канцеларията. 

В него се допълва, че Израел очаква от посредниците да окажат по-голям натиск на "Хамас" за постигане на сделка.

Същевременно Нетаняху беше изписан днес от болницата след операция на херния и съобщи, че се възстановява. Във видеообръщение, разпространено от неговата канцелария, израелският премиер благодари на лекарския екип за "успешната операция на хернията му". Миналата година Нетаняху претърпя сърдечна операция за поставяне на пейсмейкър, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.