Хиляди хора за поредна вечер се включиха в протести в Гърция с искане за справедливост след тежката влакова катастрофа, при която загинаха 57 души. Железничарите спряха влаковете за още 48 часа, докато роднините погребват жертвите от катастрофата. Спасителните екипи продължават издирването на още загинали на място на катастрофата.

Фенери в небето над Атина в памет на жертвите на влаковата катастрофа. Над хиляда души, основно млади хора, се включиха в протест пред парламента в гръцката столица.

Агелос Томопулос, протестиращ: "Младежта на страната кипи от скръб, гняв, възмущение след трагедията. Това е предизвестено престъпление и виновниците са ясни - това е държавата, компанията, която изчислява човешкия живот с пари и разходи".

По време на мълчалив протест със свещи бяха изписани думите: "техните печалби - нашите мъртви".

С училищни чанти други протестиращи написаха: "Няма да забравим". Много от загиналите в безпрецедентната влакова катастрофа са студенти, съобщава БНТ.

снимки: БГНЕС

Най-малко 57 души загинаха, а десетки други бяха ранени във вторник вечерта при челен сблъсък на товарен и пътнически влак . Правителството на премиера Кириакос Мицотакис заяви, че инцидентът е предизвикан от трагична човешка грешка на 380 км северно от Атина. Оттогава обаче протестите не стихват, а трагедията насочи вниманието към сигурността на гръцките железници