сн. Уикипедия

С наближаването на пролетта започват да се събуждат и емоциите и желанията в човешкото тяло. Добре е в този период да знаем, че липсата на жизненост и желание за интимност може да се дължи на недостиг на някои витамини. Витамин А играе много важна роля за производството на естроген и тестостерон. Неговата консумация подобрява и удължава ерекцията, затова не забравяйте да включвате в дневното си меню яйца и млечни продукти. Витамин Б ви дава енергия и регулира функцията на половите хормони. За да избегнете всякакви проблеми в тази област, яжте зърнени храни, плодове, ядки и броколи.
Витамин С стимулира сексуалното желание при мъжете и при жените. Освен това той има благотворно влияние за подобряване на имунитета, включително и здравето на половите органи. Яжте повече плодове, боровинки, касис, но също така картофи и чушки.
Витамин Е има съществено значение за формирането на половите хормони. Експертите смятат, че отсъствието му предизвиква намаляване на сексуалното желание. Освен това има отрицателно въздействие върху плодовитостта. Вашето меню трябва да съдържа риба тон, аншоа, сардини и мляко.