Правоприлагащите органи в САЩ се подготвят за възможно повдигане на обвинение срещу Тръмп през следващата седмица.

Това съобщава NBC като се позовава на петима висши служители от федерални правоприлагащи органи и агенции за сигурност. 

Според информацията в момента правоприлагащите органи извършват предварителни оценки на сигурността, като се обсъждат потенциални планове за сигурност в и около Наказателния съд в Манхатън, в случай че Тръмп се сдобие с обвинение.

Става въпрос за случая с порноактрисата Сторми Даниелс, за която стана ясно, че е получила пари от експрезидента, за да се откаже да даде изявление за сексуално посегателство срещу нея, извършено от Тръмп. 

От NBC уточняват, че действията на службите по сигурността имат превантивен характер. В планирането на сигурността около района на съда, са включени полицията на Ню Йорк, съдебните служители на щата Ню Йорк, тайните служби на САЩ, съвместната работна група за борба с тероризма на ФБР и окръжната прокуратура на Манхатън.

Към момента от всички изброени институции са отказали коментар. 

Адвокатът на Тръмп, Джо Такопина, каза пред NBC News, че бившият президент ще спази всички процедури, ако се стигне до подобен развой на събитията. 

Майкъл Коен, бившият адвокат на Тръмп, се призна за виновен през 2018 г. по федерално обвинение, свързано с плащане от 130 000 долара на актрисата Даниелс. Самият Коен призна, че е получил лично от Тръмп нареждането да предаде парите, за да предотврати негативна реакция на президентските избори през 2016 г.