Случай с побой в Пазарджишко, в който е замесено и името на общински съветник. Мъж беше нападнат и пребит от група мъже в ресторант. Екшънът, който е заснет от охранителни камери, се е разиграл в пазарджишкото село Звъничево.

Потърпевшият твърди, че единият от нападателите е общински съветник, а останалите, които дошли за подкрепление и му нанасяли удари, са негови роднини. Пребитият е с множество шевове на главата, с две прободни рани и множество охлузвания по тялото. Каква е причината за агресията и има ли арестувани?

Нападението е извършено в събота вечерта в ресторант. Пострадалият Петър Павурджиев е бил приет за лечение в болницата в Пазарджик. След оказаната му медицинска помощ е освободен за домашно лечение. 

„Във въпросната вечер, аз бях в заведението. Бях поръчал вечеря, когато въпросният Янков дойде и започна да ми отправя словесни закани и заплахи.  Малко по-късно зад мен спря кола и усетих, че някой ме удари в гръб”, разказа  пред NOVA потърпевшият Петър Павурджиев.

„По време на побоя въпросният общински съветник стоеше до масата. Когато гледах запис от камерите видях негови роднини, които са ме нападали”, добави той. Павурджиев обясни, че не помни много от вечерта.

Общинският съветник е отказал да коментира случая. Версията на отсрещната страна в спора се оказва спречкване с работник на бензиностанцията на общинския съветник. От полицията съобщиха, че по случая са задържани сина на общинския съветник и неговия вуйчо. Образувано досъдебно производство. Прокуратурата ще разследва кой е виновен за сбиването.