Намерено е тялото на един моряк, чийто кораб с 12 души екипаж потъна  край турския черноморски бряг при буря, съобщи Главната дирекция по мореплаване на Турция, цитирана от частната телевизия НТВ.

Издирването на останалите моряци продължава. "Тялото на един от нашите моряци на кораба "Кафкаметлер" беше намерено на брега на Ерегли от спасителните екипи. Продължават операциите по издирването и спасяването на другите ни моряци от потъналия кораб", се посочва в съобщението на Дирекцията, публикувано в социалната мрежа "Екс".

Капитанът на плаващия под турски флаг товарен кораб "Кафкаметлер" е съобщил вчера сутринта, че корабът се носи към вълнолом край Ерегли, в северозападния турски окръг Зонгулдак, съобщи по-рано канцеларията на управителя на окръга. Вътрешният министър Али Йерликая каза, че корабът е потънал, след като се е ударил във вълнолома.  Плавателният съд е бил натоварен в Русия и е пътувал за Алиага, Измир.

Заради силния вятър корабът се е насочил към пристанището в Ерегли, Зонгулдак. Вчера районът беше засегнат от силни бури. На същото място други два кораба заседнаха в плитчините.  Кораб, плаващ под флага на Камерун, се разцепи на две на пристанището в Ерегли, след като се удари в бетонните стени. 14-членният екипаж на плавателния съд бе спасен и откаран на сигурно място. 

Спасен е бил и 12-членният екипаж на втория кораб, заседнал на брега при Ерегли, съобщи Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации.