Българката Галина Килова очаква да получи най-тежката присъда за hit and run в Лас Вегас - от 6 до 15 години затвор. Тово коментира пред BG VOICE адвокатът й Борис Аврамски часове преди съдът да се произнесе във вторник. На 24 ноември 2014 г. Килова блъснала човек с колата си, след което напуснала местопрестъплението.
Според обвинението българката убива 63-годишния Майкъл Гръбс на булевард "Рейнбоу" във Вегас, докато той бута бебешка количка с 19-месечната си внучка.
Според адвокат Борис Аврамски съдията няма да покаже снизхождение и сънародничката ни ще лежи минимум 6 години при добро поведение. Според адвоката Килова е разстроена от тази прогноза.
А по всяка вероятност след това тя ще бъде депортирана в България. Според Аврамски близките на загиналия мъж няма да заведат гражданско дело срещу българката, защото са сключили споразомение със застрахователната компания на Килова.
Свидетели на инцидента раказват как бутаната от Гръбс количка хвръква във въздуха. Лекарите казват, че бебето оцелява по чудо. Но мъжът умира на място.
Осем дни след инцидента Килова се предава на полицията. Тя излиза под гаранция от 20 хиляди долара, но още на следващия ден имиграционните власти я задържат.
Според полицейския доклад властите получават две обаждания, уличаващи Килова. Първото е анонимно, а второто е от нейния работодател. Веднага след катастрофата българката отива в пицарията, в която работи. Освен че закъснява за работа, Галина паркира на различно от обичайното място. Българката споделя за катастрофата на свой колега, непосредствено след което шефът й Майкъл Фернандез също научава и прави връзката с инцидента от 24 ноември. От полицията казват, че доказателствата, намерени при катастрофата, съвпадат с тези по колата на Килова. Пред полицията тя признава, че е била на кръстовището в момента, в който се случва катастрофата.
Това не е първият сблъсък на Килова с правосъдието. През 2007 година тя е арестувана за каране в нетрезво състояние и без валидна шофьорска книжка.
Обявената присъда ще съобщим в нашия интернет сайт www.BG-VOICE.com.