Поне 30 души са убити, а 50 са ранени при руска атака над Украйна тази сутрин. Смята се, че това е най-масираната ракетна атака от руска страна за последната година.

Русия изстреля над 40 ракети срещу Киев, Днепър, Кривой Рог, Славянск, Краматорск тази сутрин. Поразени са детска болница в Киев, има и щети по жилищни сгради и инфраструктура в цялата страна, каза украинският президент Володимир Зеленски и посочи, че всички служби са мобилизирани.

Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че в рядката руска атака в през деня срещу украинската столица са изстреляни хиперзвукови ракети „Кинжал“, които летят десет пъти по-бързо от скоростта на звука и е много трудно да бъдат прехванати от ПВО.

След нападението кметът на Москва Виталий Кличко каза, че това една от най-жестоките атаки срещу Киев от началото на войната.

Седем души са били убити, а деветима са ранени при атаката над Киев. Още 10 души са загинали, а 31 са били ранени в Кривой рог, а трима са убити в Покровск, съобщиха местните власти.

В Кривой Рог няколко удара са нанесли щети по административната сграда на промишлено предприятие, казаха те.

По-рано днес петима цивилни загинаха, когато колата им се натъкна на мина, поставена от руските сили на горски път, съобщи областният управител на Харковска област Олег Синегубов.